Kassavirtaraportoinnin rooli julkisen talouden ohjauksessa

WEBINAARI 17.3.2021 klo 8.30-11.30

Kouluttajana LJK Riku Lehtinen

Riku Lehtinen.

Miksi

Julkisen talouden mittareista vähimmälle huomiolle ovat jääneet kassavirrat. Päätöksiä valmistellaan, tehdään ja toteutetaan rahamääräisesti, mutta rahanäkökulmaiset tiedot piiloutuvat toimintakatteiden, yli-/alijäämien ja taseiden taakse.

Päinvastoin kuin yleisesti luullaan, ”ylijäämä” ei ole rahaa investointeihin ja velkojen hoitamiseen. Kustannussäästötkään eivät ole rahaa muutoin kuin sattumalta. Siksi tarvitaan julkisen talouden kassavirtojen ymmärtämistä.

Strategic Accountingin loppuvuonna 2020 tekemässä tutkimuksessa päätösten tekijöiltä kysyttiin, mistä päätösprosesseja hidastavat näkemyserot johtuvat. Yleisin syy oli se, että päättäjillä ei ollut riittävän tarkkaa näkemystä päätösten rahallisista vaikutuksista.

Kassavirtanäkökulmainen raportointi helpottaa päätösten tekemistä, johtamista, seurantaa ja toiminnan ohjausta!

Kouluttaja Riku Lehtinen

Pääanalyytikko, LJK, Strategic Accounting Finland Oy
0400 22 55 77, , Kaupunkikartano, Ruokorannantie 15, 20900 Turku

Kouluttajana toimii LJK Riku Lehtinen. Hän on Suomen kokeneimpiin kuuluva liikkeenjohdon konsultti, erityisalueenaan talousmallinnus jo vuodesta 1976 lähtien. Riku on pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy:ssa, sekä Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen.

Riku Lehtinen on analysoinut neljällä eri vuosikymmenellä yli 6.000 yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin talousyksikön kassavirtojen käyttäytymistä kaikilta toimialoilta ympäri maailmaa – johtamisen, markkinoinnin, tuotannon ym. prosessien, investointien, sopeutusten, erilaisten kannustinjärjestelmien, omistajan vaihdosten, konsernikokonaisuuksien ja niiden osien jne. näkökulmista.

Hinta ja ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomakkeeseen pääset alla olevan linkin kautta. Koulutukseen ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse koulutuspäivän aamuna. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja mahdolliset peruutukset otetaan vastaan 8 vrk ennen koulutusajankohtaa ().

Koulutuksen hinta:

  • Talgrafin koulutuslisenssiläisille maksuton
  • Muille 299€ / hlö (+alv)

Lisätietoa tarvittaessa

Webinaari: Kassavirtaraportoinnin rooli julkisen talouden ohjauksessa.
Ajankohta: 17.3.2021 klo 8.30-11.30
Kouluttaja: LJK Riku Lehtinen

ILMOITTAUDU MUKAAN

 

 

Katso myös muut koulutuksemme sekä Accuna BI-ohjelmiston maksuttomat esittelywebinaarit

Koulutukset -sivulle