Uratarina

Jussi Kaatiala

Ohjelmistosuunnittelija / Full Stack Developer


Julkaistu 10/21

 

Talgraf ohjelmistosuunnittelija Jussi Kaatiala.

Verkostoidu Jussin kanssa LinkedInissä

Kuka olet ja mikä on roolisi Talgrafilla?

Moro! Olen Jussi Kaatiala, Tampereelta lähtöisin oleva 35-vuotias Diplomi-Insinööri. Olen työskennellyt noin vuoden verran Talgrafilla tuotekehityksessä ohjelmistosuunnittelijana. Erityisesti keskityn tällä hetkellä uuden tuotteemme StatBunin Front-End kehitykseen.

Mitä kautta päädyit ammattiisi?

Koodasin jo ala-asteella kotisivuja isäni opastuksella. Erinäisten vaiheiden jälkeen päädyin opiskelemaan Tampereen teknilliseen yliopistoon. Alavalintaan vaikutti varmasti se, että isäni oli opiskellut käytännössä samalla alalla, sekä se tosiasia, että pääsin sisään pelkällä todistuksella eikä minun tarvinnut siis mennä pääsykokeeseen. Työtehtäviä on elämään mahtunut laidasta laitaan, olen työskennellyt aiemmin mm. pyöräkorjaajana, järjestyksenvalvojana ravintoloissa, tuntiopettajana ja insinöörinä tutkimusryhmässä.

Miten päädyit Talgrafille?

Etsin uutta työtä ja näin Instagramissa Talgrafin mainoksen. Yritys vaikutti kiinnostavalta, fiilis oli hyvä ja pääsin hakuprosessin läpi, joten homma oli sillä selvä.

Millaisten projektien kanssa olet työskennellyt?

Työskentelen pääasiassa uuden tuotteemme, Statbunin, parissa. Koodaan suunnitelmien mukaisia ominaisuuksia ja pohdin toimintojen rakennetta. Lisäksi olen kehittänyt tietoturva- ja verkkopuolen asioita.

Miten olet päässyt kehittämään omaa osaamistasi?

Olen päässyt tutustumaan modernin web-kehityksen maailmaan ja tiimityöskentelyyn. Olen päässyt toimimaan myös alan kehityksen kärjessä olevien pilvipalveluiden, kuten Azuren kanssa. Modernit kehitystyökalut ja devops mahdollistavat tehokkaan työskentelyn ja helposti luotavat julkaisut. Talgrafilla voin vaikuttaa konkreettisesti paitsi ohjelmistoon, myös käytettäviin työkaluihin ja kirjastoihin. Ajoittain pidämme myös opiskelupäivän, jolloin voi opiskella haluamiaan uusia juttuja.

Olen oppinut paljon myös kasvuyrityksen toiminnasta ja B2B-maailmasta yleisesti.

Millainen työympäristö Talgrafilla on?

Talgrafilla on mielestäni todella mukava työympäristö ja mukavat työkaverit. Itse nautin leikkimielisistä haasteistamme, jossa yritämme esimerkiksi kerätä mahdollisimman paljon askelia viikon aikana tai nukkua mahdollisimman hyvin.

Mikä on opettavaisinta työssäsi?

Ohjelmointi on oikeastaan jatkuvaa oppimista. Varsinkin web-ohjelmoinnissa uusia teknologioita ja päivityksiä tulee lähes viikoittain. Tarpeellisten muutosten erottelu turhista on olennainen osa työtäni.

Mikä on parasta työssäsi?

Mukavat työkaverit ja ongelmanratkaisu sekä jatkuva kehittyminen ihmisenä.

 

Välikevennyksenä Jussi nojatuolissa. Juttu jatkuu kuvan jälkeen:

Talgraf Jussi Kaatiala.

 

Ihminen tehtävän takana

Mistä nautit vapaa-ajallasi? Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet?

Musiikki, avantouinti, autot (erityisesti saksalaiset), kirjat, ulkoilu, urheilu ja esports. Olen YouTuben suurkuluttaja ja aina sieltä löytyy mielenkiintoisia juttuja, joista oppii uutta. Tykkään myös matkustella silloin tällöin, mieluiten autolla tai junalla.

Mitkä ovat vahvuutesi?

Avoimuus ja spontaanius ainakin. Lisäksi opettelen mielelläni uusia asioita ja olen hyvin sinnikäs.

Bucket listin kärjessä?

Yön yli vaellus Lapissa ja Defqon.1-festarit Hollannissa

Mitä haluaisit osata?

Piirtää ja kalastaa.

Millainen on täydellinen vapaapäiväsi?

Herätä auringonpaisteeseen pilvettömältä taivaalta, ulkoilla kansallispuistossa, käydä saunomassa ja uimassa ja lopulta syödä pitkä myöhäinen illallinen espanjalaiseen tyyliin isolla tuttavaporukalla jatkuen pikkutunneille.

Lempipaikka maailmassa?

Tampere. Ja sitten Lappi. Runner-uppeina voisi mainita Espanjasta Valencian ja Menorcan.

Supervoimasi?

Olen helposti eri asioista ja tekemisistä innostuva!

Muuta mainitsemisen arvoista?

  • Osaan soittaa hyvin kahta soitinta ja olen soittanut autotallikeikan.
  • Olen tehnyt road tripin USA:n päästä päähän.
  • Olen kirjoittanut tieteellisen artikkelin.
  • Olen saanut Vuoden tsemppaaja -patsaan ekalta luokalta. Äitini oli ihmeissään, koska olisin pelannut mieluiten jalkapalloa koko koulupäivän.
  • Pienenä halusin ambulanssin kuljettajaksi.
  • Tällä hetkellä lempi biisinä Milow – Ayo technology.

Motto

Viimeinen kortti ratkaisee.