Yrittäjätaustainen Jarmo aloitti Talgrafilla erityisesti HR-analytiikkaan liittyvän tietomallintamisen tukena toukokuussa ja siirtyi loppukesästä 2021 täysipäiväiseksi talgrafilaiseksi. Jarmolla on vankkaa kokemusta myös taloushallinnon, kiinteistöjohtamisen ja -sijoittamisen raportoinnin ja analysoinnin ratkaisuista.

Työssään Jarmo nauttii siitä, että voi pohtia ja mallintaa reaalimaailman asioita yksinkertaistettuun, tietotekniseen muotoon. Data-arkkitehdin työssä tietomallintamisen haaste on saada mallista sellainen, että se palvelee reaalimaailman tarpeita pysyen kuitenkin samalla riittävän yksinkertaisena. Jarmon vahvuus on monipuolinen kokemus erilaisista tehtävistä, mikä auttaa toimivien ratkaisujen löytämisessä ja toteuttamisessa.

Ihminen tehtävän takana

Haukiputaalta lähtöisin oleva Jarmo on lohjalaistunut täysin, mutta päämajaa on tullut pidettyä tätä ennen jopa Amsterdamissa asti. Jarmo tykkää liikkua juosten, hiihtäen sekä golfin parissa. Täydelliseen vapaapäivään kuuluisikin esimerkiksi virheetön kierros viheriöllä sekä saunomista ja erinomaista ruokaa hyvässä seurassa. Urheilu on kuulunut Jarmon elämään kilpamielessäkin: kotiin on viety Helsingin kauppakorkeakoulun sulkapallomestaruus vuonna 1996, jos muisti palvelee oikein. Taloustieteiden opintojen sijaan kemian alakin olisi kiinnostanut Jarmoa jossain vaiheessa, mutta tie vei kuitenkin kauppatieteiden maisterin tutkinnon kautta data-analytiikkaan.

Triviaa 

  • Tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Jamo tai Jarkki 
  • Paras ominaisuus on sitkeys 
  • Haaveena Jamolla on matka trooppiselle saarelle 
  • Haluaisi osata puhua espanjaa – liekö juuri sillä saarella 
  • Hälytys, Jarkki is in the house! Vahingossa on nimittäin tullut aiheutettua murtohälytys kahdessa pankissa sekä palohälytys Yleisradion Radiotalossa (nyk. Mediatalo). 

Motto

Askel kerrallaan.