Accuna BI-ohjelmistolla tukea liiketoiminta-alueiden seurantaan ja johtamiseen

Tana Oy on vuonna 1971 perustettu suomalainen ympäristöteknologiayritys, jonka erikoisosaamista ovat jätteenkäsittelyratkaisut kiinteälle jätteelle. Tana on yksi maailman johtavista valmistajista kiinteän jätteen käsittelyyn tarkoitetuille koneille, joita myydään yli 50 maahan globaalin jälleenmyyjäverkoston kautta.

Tana on edelläkävijä sähköisten ohjausjärjestelmien ja älykkäiden ratkaisujen käytössä. Tanan toiminnan ytimeen kuuluu suunnittelultaan ja ominaisuuksiltaan uniikkien koneiden valmistamisen lisäksi pyrkimys tarjota asiakkaille ratkaisuja ja palveluita tuottavuuden kehittämiseksi.

Tana.fi

Olemme pystyneet korvaamaan aikaisemmat Excel-laskentapohjat, mikä on nopeuttanut ja helpottanut prosesseja ja vähentänyt virheitä

Tana-konserni hyödyntää tehokkaasti Accuna BI-ohjelmistoa organisaation talouden johtamisen työkaluna. Accunaa käytetään kokonaisvaltaisesti budjetointiin, rullaavaan ennustamiseen ja talousraportointiin sekä kustannusten seurantaan ja analysointiin. Kansainvälisenä toimijana Accunaa tulee käytettyä myös englannin kielellä, kertoo Tanan talousjohtaja Suvi Sell.

– Kaikki käyttäjät ovat kehuneet ohjelmistoa erittäin helppokäyttöiseksi ja toimivaksi järjestelmäksi. Budjetoinnissa ja ennustamisessa olemme pystyneet korvaamaan aikaisemmat Excel-laskentapohjat, mikä on nopeuttanut ja helpottanut ennusteprosesseja ja vähentänyt virheitä, Sell kertoo.

 

Suvi Sell - talousjohtaja Tana Oy.
Tana Oy:n talousjohtaja Suvi Sell.

Konserniraportointi automaattisesti eri ERP-järjestelmistä

Sellin mukaan raportointi on nopeutunut ja tehostunut Tanalla huomattavasti Accunan myötä. Samoin kustannusten analysointi on nykyään paljon helpompaa, kun luvut saadaan niin kätevästi Accunasta verraten erillisten ERP-järjestelmien raportteihin. Accuna on myös korvannut useita eri Excel-raportteja, Sell jatkaa.

– Accunan talousraportointi mahdollistaa konsernitasoisen raportoinnin eri ERP-järjestelmistä helposti ja nopeasti. Taloushallinnon järjestelmistä meillä on käytössä L7 ja Procountor, joista tiedot siirtyvät aina automaattisesti. Accuna mahdollistaa myös porautumisen laskunkuville asti sekä eri raportointiluokittelujen tekemisen sisäiseen talousraportointiin, mikä parantaa eri liiketoiminta-alueiden talousraportoinnin tarkkuutta ja tukee johtamista, Sell iloitsee.

Valmiit raportit ja helppo muokkaaminen ovat keventäneet mukavasti työmäärää. Accunan mukana tulee kattava valmisraporttikirjasto, joka sisältää monenlaisia raportteja hyödynnettäväksi.

– Raporttien muokkaaminen ja luominen on mukavan helppoa. Olen pääkäyttäjänä luonut eri käyttötarkoituksiin useita erilaisia valmiita raporttipohjia ja muokkaan niitä myös jatkuvasti uusiin tarpeisiin. Käytössämme on useita eri raporttimalleja kuten tuloslaskelma-, tase-, kassavirta-, käyttöpääoma- ja liiketoiminta-aluekohtaiset raportit, Sell avaa.

Käyttäjäystävällinen ohjelmisto ja huipputason asiakaspalvelua

Accuna ohjelmiston hankinta oli Tanan organisaatiossa erittäin odotettu. Ohjelmiston käyttöönotto tapahtui napakasti ja sovitussa ajassa sekä asiakaspalvelun laatu on huipputasolla, Sell hymyilee.

– Accuna on yleisesti todella helppo ja käyttäjäystävällisesti yksinkertainen BI-ohjelmisto. Olen ollut erittäin tyytyväinen. Ohjelmiston monipuolisuus ja helppokäyttöisyys ovat Accunan parhaita puolia, Sell kehuu.

– Talgraf kumppanina on mahtava. Olen saanut etenkin tuen ohjelmistoasiantuntijoilta Timo Peurasaarelta ja Toni Koskelalta erinomaista tukea nopeasti ja ammattitaidolla. Kalenterivarausten teko on ollut hyvä lisäys asiakastuen ajanvarauksiin, Sell kiittää.

Koskela Toni Talgraf Tana Oy Accuna Kokemuksia.
Ohjelmistoasiantuntija Toni Koskela sai erityiskiitosta Tana Oy:ltä.