Excel-viidakoiden niittämistä Accunan avulla

Kokemuksia-Accuna-ohjelmisto-Finnspring
Finn Spring Oy – Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala ja tuotantopäällikkö Aleksi Ali-Haapala

Data auttaa viemään lähdevettä maailmalle

Finn Spring haluaa tukea ihmisten hyvinvointia niin kotimaassa kuin maailmalla valmistamalla puhtaita ja luonnollisia juomia suomalaisesta lähdevedestä. Onnistumiseen tarvitaan tarkkaa tietoa ihmisten toiveista. Muun muassa tähän Finn Spring käyttää Accuna-ohjelmistoa.

Kun Finn Springillä mietitään tuotteiden kehittämistä ja muita toimenpiteitä, katsotaan ensimmäiseksi dataa. Accuna kertoo selkeästi ja luotettavasti, mikä myynnin tilanne on. Kun tuotteiden myynnin kehitystä pystytään seuraamaan ja vertailemaan, pysytään kärryillä siitä, mitä ihmiset toivovat juomilta. Näin Finn Spring pystyy kehittämään tuotteistaan entistäkin parempia.

– Aiemmin tietoja piti koota käsin Exceliin, ja siinä tuli virheitä. Tieto ei ollut luotettavaa, eikä sitä saanut vertailtua. Nyt päätösten pohjaksi saadaan luotettavaa tietoa, kertoo talouspäällikkö Arja Hämäläinen.

Aika säästyy toiminnan kehittämiseen

Oman SPRING-tuotemerkin lisäksi Finn Spring valmistaa paljon tuotteita asiakkaidensa omille merkeille. Asiakkaan kanssa neuvotellessa myynnin raportit ovat keskustelun perusta. Ennen myyjä käytti kokonaisen päivän tietojen kokoamiseen, nyt hän saa raportin asiakkaan myynnin kehityksestä yhdellä napin painalluksella.

– Graafinen esitystapa ja meidän tarpeisiimme räätälöidyt raporttipohjat ovat nopeuttaneet ja helpottaneet työtämme valtavasti niin myynnissä kuin kirjanpidossakin. Ohjelma antaa meille toiminnastamme elintärkeää tietoa, Hämäläinen sanoo.

Näin Finn Spring käyttää Accunaa

  • Myynnin seuraaminen ja vertailu on helppoa.
  • Ohjelma luo virheettömät raportit automaattisesti.
  • Valmis raporttikirjasto nopeuttaa työtä.
  • Graafinen esitystapa helpottaa tietojen käyttämistä.
  • Työaika säästyy toiminnan kehittämiseen.

 

Finn Spring Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa noin 90 % Suomessa myytävistä lähdevesistä. Yritys pakkaa vuosittain yli 80 miljoonaa litraa erilaisia lähdevesipohjaisia juomia.

Finn Spring työllistää Suomessa noin 80 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 25,1 miljoonaa euroa. Yritys vie tuotteitaan mm. Kiinaan, Etelä-Koreaan, Arabiemiraatteihin, Saksaan ja Venäjälle. Finn Spring Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö on Guttsta Källa AB.