Katso Accuna Konserniraportoinnin esittelywebinaari >>

Jo lähes puolet Sievi Groupin henkilöstöstä hyödyntää Accuna BI-ohjelmistoa

Sievigroup-sievitalo-sievielement-asiakaskokemuksia Talgraf Oy.

Sievi Group on rakennuskonserni, joka toteuttaa suomalaisille onnellisen elämän koteja ja hyvinvointitiloja. Sievi Group tarjoaa muuttovalmiit talopaketit, räätälöidyt ratkaisut, täyden palvelun asunnot sekä hoiva- ja hyvinvointitilat. Sievi Group on palveluun perustavan asumisen ja aluerakentamisen kehittäjänä edelläkävijä koko Suomessa.

Sievi Groupin juuret ovat Sievitalossa, missä heillä on pitkä kokemus omakotitalojen, vapaa-ajan asuntojen, täydenpalvelun asunto-osakeyhtiöiden sekä hyvinvointitilojen rakentamisessa. Vuoden 2019 alussa perustettu Sievi Group -konserni muodostuu viidestä tytäryhtiöstä: Sievitalo Oy, Sievi Asunnot Oy, Sievi Element Oy, Sievi Hyvinvointitilat Oy ja Siveco Oy.

SieviGroup.fi

Accuna-ohjelmisto liiketoimintajohdon, projektijohdon ja taloushenkilöstön päivittäisenä apuna

Sievi Group hyödyntää Accuna BI-ohjelmistoa hyvin laajasti konserni- ja yritystasoiseen raportointiin, budjetointiin ja ennustamiseen. Tämän lisäksi Accunalla toteutetaan myös projektikohtainen ennustaminen ja seuranta. Sievi Groupin talousjohtajan Mirva Hautalan mukaan Accuna on helpottanut ja tehostanut merkittävästi talousseurannan prosesseja.

– Asiat hoidettiin ennen hyvin pitkälti erilaisilla Exceleillä. Nykyiseen verrattuna seuranta oli hyvin raskasta ja tarkkuustaso huomattavasti heikompaa sekä ongelmiin oli hankalampi puuttua, sillä raportointi ei ollut tarpeeksi laajaa, Hautala avaa.

”Accunan avulla olemme tunnistaneet liiketoiminnan kehittämistarpeet, ja tämän kautta olemme voineet tehostaa toimintaamme kannattavammaksi”

– Suurin apu Accunasta on ollut projektikohtaiseen ennustamiseen ja seurantaan. Ohjelmiston avulla projektijohto on ollut helpompi vastuuttaa projektien seurannassa ja raportoinnissa. Accunan avulla olemme tunnistaneet liiketoiminnan kehittämistarpeet, ja tämän kautta olemme voineet tehostaa toimintaamme kannattavammaksi, Hautala iloitsee.

Hautalan mukaan Accuna-ohjelmistoa käytetään kaikissa Sievi Groupin tytäryhtiöissä projektikohtaiseen seurantaan ja ennustamiseen. Seuranta sisältää niin budjetin, toteuman kuin kokonaisennusteenkin, Hautala avaa.

– Accunan taulukkolaskentamoduulia hyödyntäen olemme rakentaneet omat tytäryhtiökohtaiset kuukausittain päivitettävät ennusteet Excel-tiedostoon, joka siirretään ennusteiden valmistuttua Accuna-järjestelmään. Lisäksi taulukkolaskentamoduulissa syötämme projektikohtaiset ennusteet sisälle. Näitä hyödyntämällä saamme kattavan raportoinnin sekä toteuman että ennusteiden osalta, Hautala lisää.

Accuna BI-ohjelmisto toimii Sievi Groupilla hyvin ison käyttäjäjoukon työkaluna. Taloushenkilöstön lisäksi ohjelmistoa hyödyntävät laajasti myös liiketoiminta- ja projektijohto.

– Käytössämme on raportointiin tällä hetkellä yli 50 käyttäjätunnusta eli käytännössä yli 40 % koko konsernimme henkilöstöstä käyttää Accunaa, Hautala hymyilee.

– Ohjelmisto on saanut käyttäjäkunnalta pelkästään hyvää palautetta, sillä ohjelman käyttäminen on ollut yksinkertaista ja uusien raporttien rakentaminen sekä muutosten tekeminen olemassa oleville raporteille on nopeaa. Lisäksi oman henkilöstön kouluttaminen on ollut mukavan helppoa tällä ohjelmalla, Hautala lisää.

Loistava täsmäytystyökalu konserniraportointiin

Accunalla voi raportoida konserniyrityksiä useista eri lähdejärjestelmistä. Muun muassa erilaiset tilikartat, laskentakohdekartat ja valuutat voidaan konsolidoida Accunalla. Accuna automatisoi myös eliminoinnit sekä mahdollistaa raportoinnin ja toteumavertailut usealla rakenteella. Voi esimerkiksi raportoida virallisen kirjanpidon sekä liiketoiminta-alue pohjaisen rakenteen mukaisesti, kertoo Hautala.

– Teemme konsernin toteuman raportoinnin Accunalla. Accunan myötä olemme saaneet loistavan täsmäytystyökalun konserniraportointiin, sillä kirjanpitomme on ulkoistettu. Myös Accunan kautta tulevaa konserniraportointia on tarkoitus kehittää tulevina kuukausina, Hautala avaa.

Accuna-ohjelmiston käyttöönotto ja yhteistyö

Ohjelmisto oli uskomattoman nopeasti käytettävissämme

Käyttöönottoprosessi sujui todella nopeasti ja ohjelmisto oli uskomattoman nopeasti käytettävissämme. Oli ilo huomata, että Accuna-ohjelmisto todellakin on käyttöönotettavissa isoillakin konserneilla aidosti vain muutamassa työpäivässä, käyttäjäkoulutukset mukaan luettuna. Aloituskoulutus oli todella tehokas ja juuri meidän tarpeemme huomioiva. Raporttien rakentamiseen on käyttöönoton jälkeenkin saanut Talgrafilta helposti apua, kehuu Hautala.

– Yhteistyö ohjelmiston ostosta tähän päivään saakka on sujunut todella toimivasti. Parasta yhteistyössä on se, että Talgrafin henkilöstö on nopeasti tavoitettavissa ja aina kun apua on pyydetty niin siihen on myös vastattu nopeasti, Hautala iloitsee.

– Suuri kiitos Talgrafille sujuneesta myynti ja käyttöönottoprosessista. Myynnistä lähtien olin hyvin vakuuttunut tuotteeseen ja yhteistyö hankinnan jälkeen on ollut hyvin sujuvaa. Helpdesk -palvelu toimii tehokkaasti ja vastaukset kysymyksiin on saatu nopeasti. Suuri kiitos erityisesti ohjelmistoasiantuntija Toni Koskelalle yhteistyöstä, Hautala kiittää.

– Suosittelen myös Talgrafin Koulutuslisenssiä, josta on ollut paljon hyötyä meille. Koulutuslisenssin avulla saamme mainiota opastusta ja vinkkejä Accunan hyödyntämiseen ja saamme pidettyä huolen henkilöstömme Accuna-osaamisesta. Puhumattakaan ammattitaidon substanssiosaamisen kehittämisestä oivalluttavissa asiantuntijakoulutuksissa, Hautala lisää.

Seuraavana askeleena Kassaennusteen ja työaikaseurannan käyttöönotto

Hautalan mukaan seuraavaksi on aikomuksena ottaa myös Kassaennuste-työkalu käyttöön konsernissa. Lisäksi kehityslistalla on seuraavana työaikaseurannan integroiminen Accunaan, projektiraporttien laajentaminen työnjohdon tueksi sekä konserniraportoinnin kehittäminen edelleen.

Talousjohtajan terveiset

– Henkilökohtaisesti olen ollut hyvin tyytyväinen ohjelmistoon. Tärkeimpinä ominaisuuksina olen kokenut raporttien helpon muokattavuuden, tehokkaan tuen Talgrafin puolelta sekä hyvät integraatiomahdollisuudet. Accuna BI-ohjelmisto ylitti jopa odotukseni. En olisi uskonut kuinka yksinkertaista järjestelmän käyttöönottaminen oli. Ohjelmassa itsessään on niin paljon hyviä ominaisuuksia, että tulemme tulevaisuudessa hyödyntämään Accunaa nykyistä enemmän, Hautala summaa.

 

Katso Accuna Konserniraportoinnin esittelywebinaari >>