Metsänhoitoyhdistykset modernisoivat raportoinnin ja budjetoinnin Accuna-ohjelmiston avulla

Useat metsänhoitoyhdistykset luottavat jo Talgrafin ohjelmistoon. Esimerkiksi metsänhoitoyhdistys Keski-Suomella siihen on oltu hyvin tyytyväisiä ja se on koettu yleisesti helppokäyttöiseksi ja selkeäksi työkaluksi taloustiedon käsittelyyn. Ohjelmisto on oivallisesti auttanut hallituksen tänä vuonna toivomien uudenlaisten talousraporttien laadinnassa, kertoo Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen talouspäällikkö Jaana Tissari.

Kätevä nettipohjainen raportointijärjestelmä

Tissarin mukaan ohjelmistoa käytetään Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomella tehokkaasti etenkin tiimiraportointiin sekä hallituksen raportointiin. Ohjelmiston myötä talouden raportointi on kokonaisvaltaisesti helpottunut ja mielekkäänä etuna on koettu esimerkiksi tiimivastaavien omat katseluoikeudet raportteihin.

Aikaisemmin käytimme tiimiseurannassa Tikonin kirjanpidon kohdelaskentaraportteja ja hallituksen raportit tuotettiin Excelillä, Tissari mainitsee.

Selkeä ja helppo käytettävyys

– Talgrafin ohjelmisto on mielestäni helppo ja selkeä työkalu, jossa omatoimisesti kokeilemalla pääsee jo pitkälle, eli varsinkin käytettävyyteen olen hyvin tyytyväinen. Lisäksi raportit ovat selkeitä ja ”kikkailemattomia”, Tissari jatkaa.

Nykyään tiimivastaavat kyselevät vähemmän raporttien perään, sillä he voivat käydä omatoimisesti katsomassa raportteja ja porautua näppärästi tositetasolle asti.

Sujuva käyttöönotto ja toimiva palvelu

Käyttöönottoprosessi sujui hyvin ja ongelmitta sekä Talgrafin että Finagon osalta. Jo päivässä ehdittiin hyvin katsoa kuntoon raportteja. Yhteistyö Talgrafin kanssa on jatkunut hienosti ja vastaukset kysymyksiin on saatu pikaisesti jopa sähköpostilla viestitellessä, Tissari iloitsee.

– Olemme kokeneet myös tärkeänä Tikonin historiatietojen säilymisen Talgrafin ohjelmistossa kirjanpitojärjestelmien mahdollisesti vaihtuessa, Tissari toteaa.

 


Muita Metsänhoitoyhdistyksiä hyödyntämässä Talgrafin ohjelmistoa:

  • Metsänhoitoyhdistys Keski-Savo
  • Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso
  • Metsänhoitoyhdistys Savotta
  • Metsänhoitoyhdistys Siikalakeus
  • Sotkamon metsänhoitoyhdistys