Monipuolinen BI-ohjelmisto tilitoimiston omaan sekä asiakaskäyttöön

Mediatili Oy on savonlinnalainen täyden palvelun tilitoimisto ja yritystalouden asiantuntija, joka palvelee asiakkaitaan kaikkialla Suomessa. Yhtiö on kahden naisen omistama, 100 % kotimainen yritys, jonka toimipisteet sijaitsevat Savonlinnan pääkonttorin lisäksi Kokkolassa, Imatralla, Kyyjärvellä ja nyt myös Kuopiossa. Mediatili.com

 

Mediatilillä ja Talgrafilla on jo pitkä yhteinen historia takanaan. Yhteistyö alkoi vuonna 2005 alkuperäisen Talgraf-ohjelmiston käyttöönotolla. Myöhemmin Accuna-tuotteen lanseerattua Mediatilillä nähtiin tarpeelliseksi päivittää modernimpaan ohjelmistoon, sillä Accuna tarjosi paremmat mahdollisuudet asiakkaiden myös itse käyttää ohjelmaa.

Mediatili käyttää Accuna BI-ohjelmistoa todella monipuolisesti niin omassa kuin asiakaskäytössä. Accunaa käytetään tilitoimiston omaan raportointiin, asiakasraportointiin, budjetointiin, erilaisiin räätälöityihin asiakastarpeita vastaaviin raportteihin, kassavirtaennustamiseen sekä eri tunnuslukujen laskentaan. Suurin apu on koettu budjetoinnin saralla, mutta myös raportointi on kehittynyt ja monipuolistunut, kertoo Mediatili Oy:n toimitusjohtaja, KLT, Sanna Viiliäinen.

– Sanoisin, että suurin apu on saatu budjetointiin. Accunan avulla vertailutietoja voidaan hyödyntää monella eri tapaa. Budjettiin voi tuoda arvoja ulkopuolelta ja myös muuta kuin tilikohtaisia saldoja voidaan budjetoida ja hyödyntää laskennassa. Raportointia Accuna on helpottanut yleisesti ja tuonut siihen kaivattua monipuolisuutta. Tiedotkin siirtyvät aina vaivatta Accunaan käytössämme olevasta taloushallinnon ohjelmistosta Maestrosta, Viiliäinen avaa.

– Ennen otimme toteumaraportit Maestrosta, jonka perusraportit ovat myös oikein hyvät, mutta Accunan avulla saamme lisäksi kuvia ja tunnuslukuja, joita osalle asiakkaistamme laskettiin aiemmin manuaalisesti. Budjettien tekeminen puolestaan hoitui ennen Excelillä, jotka sitten siirrettiin Maestroon. Eikä välttämättä budjetteja tehty ollenkaan. Lisäksi työstimme käsin kassaennusteita Excelin avulla, Viiliäinen muistelee.

Positiivista palautetta asiakkailta

Mediatilillä ollaan erittäin tyytyväisiä Accuna-ohjelmistoon ja he ovat saaneet myös mukavasti positiivista palautetta asiakkailtaan.

– Accunalla tehtyjä raportteja on asiakkaidemme keskuudessa pidetty selkeinä ja tyytyväisyys on kasvanut raporttien muokkausmahdollisuuksien takia, sillä raportit saadaan räätälöityä niin ulkoisesti kuin sisällöllisesti asiakkaiden toiveiden mukaan, Viiliäinen kertoo.

– Itse pidän todella paljon Accunan monipuolisuudesta ja raporttien ulkoasusta. Erityisesti nostaisin esille monipuolisen ja monitasoisen laskennan laskentakohteittain sekä jyvitykset, Viiliäinen lisää.

Mediatilillä on hyödynnetty menestyksekkäästi myös Oma-Accuna -mallia, jolloin asiakkaat ovat päässeet itse laatimaan ja muokkaamaan raportteja, budjetteja ja ennusteita. Tämä on tarjonnut helpottavan ratkaisun erityisesti suurempien ja vaativampien asiakasyritysten hoitoon. Tällöin myös asiakkaan ylläpito ja asiakastuki siirtyvät Talgrafin hoidettavaksi.

Kätevä jakelu suoraan järjestelmästä

Viiliäisen mukaan mukavuutta on lisännyt myös Accunan mahdollistama raporttien jakelu suoraan järjestelmästä, jolloin asiakkaiden kanssa sovitut raporttipaketit on aina helppo lähettää Jakelu-ominaisuuden kautta kerralla eteenpäin.

– Aikaisemmin tämä tapahtui kokoamalla yksittäiset raportit ja liittämällä ne sähköpostiin, missä oli myös inhimillinen riski virheille, sillä joskus joku liite saattoi unohtua, Viiliäinen avaa.

Toimitusjohtajan terveiset

– Yhteistyö Talgrafin kanssa on mahtavaa, mikä tekee heistä loistavan kumppanin ohjelmistokentässä. Heiltä saa nopeasti tukea ja neuvoja sekä kädestä pitäen opetusta aina, jos tulee joku ongelma. Neuvoja saa sekä sähköpostilla että etäyhteydellä suoraan ohjelmaan, joista jälkimmäinen on minusta mukavin tapa. Tarpeen tullen syvällisempiinkin lisäkoulutuksiin on mahdollisuus ja meillä on käytössä Talgrafin Koulutuslisenssi, joka tukee mukavasti ohjelmiston hyödyntämistä ja muuta oppimista, Viiliäinen kertoo.