Vatupassi on vuonna 1992 perustettu konevuokraamo, joka toimii Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Nurmeksessa ja Oulussa. Vatupassi on perheyritys, joka tarjoaa asiakkaalleen parhaat mahdolliset työvälineet ja hengähdystauon rakennuskiireiden keskellä. Yritys tunnetaan erityisesti joustavasta, luotettavasta ja ammattitaitoisesta palvelusta. Vatupassille on myönnetty parhaan pienen konevuokraamon palkinto European Rental Awards -gaalassa kesäkuussa 2020.

vatupassi.fi

Parempia päätöksiä taloutta seuraamalla

Vatupassi auttaa rakennusyrityksiä ja vapaa-ajan rakentajia työskentelemään sujuvammin. Yritys tarjoaa ammattilaistason työvälineet kätevästi ja joustavasti vuokralle. Accuna-ohjelmiston avulla Vatupassi kehittää omaa liiketoimintaansa aina vain fiksumpaan suuntaan.

Kun halutaan kehittää yrityksen liiketoimintaa, talouden seuraamisen helppous ja olennainen tieto ovat avainasemassa. Sopiva ohjelmisto kertoo, millaisia muutoksia on tehtävä pitkällä aikavälillä.

– Kun meillä katsottiin ensimmäisen kerran Accunasta vuosittaista kulurakennetta, silmät aukesivat monelle asialle, kertoo Vatupassin operatiivinen johtaja Jarkko Tarnanen.

Nyt Vatupassilla seurataan niin yrityksen tuloja kuin kulujakin helpommin ja tarkemmin kuin ennen. Kuukausittaisten raporttien avulla muuttuviin tilanteisiin pystyy reagoimaan nopeasti.

Accuna auttaa ymmärtämään numeroita

Jarkko Tarnanen pitää erityisesti siitä, että saa raportit graafisessa, helposti luettavassa muodossa. Näin hän pystyy yhdellä silmäyksellä näkemään yrityksen tilanteen. Toisaalta, jos hän haluaa porautua syvemmin vaikkapa siihen, mistä kuluja syntyy, hän löytää senkin tiedon tarkasti.

– Olen oppinut lukemaan talouslukuja ihan eri tavalla kuin ennen. Nyt puhutaan kirjanpitäjänkin kanssa samaa kieltä ja ollaan molemmat kartalla, Tarnanen naurahtaa.

Vatupassilla käytetään Accunaa myös tulevaisuuden suunnitteluun. Budjetoinnissa voi esimerkiksi testata, millainen kasvu tuo minkäkin verran euroja yrityksen kassaan sekä millaisiin asioihin kannattaa tänä vuonna investoida.

– Kaiken kaikkiaan tämä on ollut toimiva ohjelmisto. Emme osanneet arvatakaan, miten paljon tästä on hyötyä, Tarnanen sanoo.

Näin Vatupassi käyttää Accuna BI-ohjelmistoa

  • Talouden kuukausittainen seuraaminen auttaa reagoimaan muutoksiin nopeasti.
  • Investointeja suunnitellaan vuosittaista kulurakennetta tarkastelemalla.
  • Helposti luettava ohjelma opettaa uusia, mielenkiintoisia asioita taloudesta.
  • Ennusteet helpottavat budjetointia.