Talgrafin ohjelmisto yllätti Puumalan kunnan helppokäyttöisyydellään.

3000 kilometriä Saimaan rantaa jylhine kallioineen, monipuolinen ja laajentuva asunto- ja tonttitarjonta, reilun 2000 asukkaan ja lähes 4000 vapaa-ajan asunnon mahdollistama laaja palveluvalikoima, toimivat kunnalliset peruspalvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet, viehättäviä losseja ja Suomen komeimpia siltoja henkeäsalpaavine maisemineen. – Puumala, Saimaan kaunein

Selkeä johdon raportointijärjestelmä

Talgraf on ylpeänä mukana edistämässä Puumalan kunnan toimintaa heidän hyödyntäessä Talgrafin ohjelmistoa tehokkaasti talouden seurannassa, analysoinnissa sekä raportoinnissa.

Puumalan edellisen kunnanjohtajan Matias Hildenin mukaan ohjelmistoon on oltu erittäin tyytyväisiä sen selkeyden ja helppokäyttöisyyden ansiosta, sekä erityisen mielekkäänä on koettu hyvin nopea käyttäminen.

Suuri apu moneenkin asiaan

Talgrafin ohjelmistosta on Hildenin mukaan ollut suuri apu moneenkin asiaan, mutta ehkä kaikista eniten siihen, että sieltä saa etsimänsä taloustiedot tositteen tarkkuudella erittäin nopeasti – toisin sanoen, esimerkiksi kustannusseurantaan käytetty aika on tehostunut huomattavasti.

– Mahtavana ominaisuutena on havaittu porautumisen mahdollisuus, jonka avulla esimerkiksi kustannusten juurisyihin pääsee huomattavasti helpommin käsiksi, Hilden mainitsee.

– Raportointi on erittäin nopeaa tehdä, sillä esimerkiksi päättäjille tai esimiehille saa kuukausiraportit sähköpostiin vain muutamalla klikkauksella, Hilden iloitsee.

Talgrafin ohjelmisto ylitti odotukset etenkin helppoudella, nopeudella sekä laajuudella.

Talgrafin ohjelmisto on tuonut toivottua tehokkuutta Puumalan kunnan taloushallinnon prosesseihin, sillä ennen asioita ei Hildenin mukaan kyetty hoitamaan yhtä näppärästi.

– Teoriassa siis samat työkalut olivat jo tuolloin olemassa, mutta kaikkeen olisi kulunut kohtuuttomasti enemmän aikaa, eikä raportointia voitu siksi tehdä nykyisessä laajuudessa, Hilden toteaa.

Olen voinut suositella Talgrafin ohjelmistoa jo monille tutuille. Talousjohtaminen edellyttää tietoa, ja Talgrafin ohjelmiston avulla sitä saa omasta organisaatiosta irti paremmin kuin koskaan.

Hildeniltä vielä lopuksi kysyttäessä, kuinka hän kiteyttäisi Talgrafin ohjelmiston, tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä: ”Loistava