Kiitos menneestä vuodesta ja menestystä alkaneelle vuodelle 2023!

Vuosi 2022 oli vuosi, jollaista emme osanneet odottaa

Näin voi todeta, vaikka olemme kokeneet lama-aikoja, finanssikriisejä, pandemian ja paljon muuta. Yhdessä elettyihin vuosikymmeniin on mahtunut monenlaisia olemassaolon haasteita ja mahdollisuuksia.

Presidenttimme muistutti uudenvuodenpuheessaan, että vaikeimpienkin aikojen jälkeen olemme aina onnistuneet rakentamaan jotakin entistä parempaa. Näin tapahtuu nytkin. Mekin jatkamme Talgrafilla aikaansa edellä olevien liiketoimintaohjelmistojen ja -alustojen kehittämistä, jotta yritykset voivat jatkossa toimia entistäkin menestyksekkäämmin paremman tulevaisuuden rakentamiseksi meille kaikille.

Takanamme on ennätysten vuosi

Kulunut vuosi oli meille talgrafilaisille monelta osin menestyksekäs ja upealla tapaa jännittävä. Kuten aina, se sisälsi kommelluksia sekä uuden oppimista. Mikä tärkeintä, onnistuimme luomaan parempia menestymisen edellytyksiä yhä suuremmalle joukolle yrityksiä. Tämä on tuntunut erityisen upealta juuri näinä haastavina aikoina.

Ohjelmistojemme suosio yritysten keskuudessa jatkoi kasvuaan. Ennätyksellisen moni yritys päätti hyödyntää ohjelmistojamme ensi kertaa tai laajentaa niiden käyttöä entisestään. Ohjelmistojemme laajentunutta hyödyntämistä sekä käytön positiivisia vaikutuksia organisaatioille on ollut suuri ilo seurata.

Kasvanut ohjelmisto- ja palvelumyynti tarkoitti meille uutta ennätystä sekä vuosimyyntinä että liikevaihtona. Suuri kiitos tästä kuuluu sekä kumppaneillemme että talon sisällä ahkeroiville arjen sankareille. Kiitollisimpia olemme kuitenkin ohjelmistojamme käyttäville asiakkaillemme. Ilman teitä työllämme ei olisi merkitystä.

Työyhteisömme on vahvempi kuin koskaan

Visiomme innoittamina muokkasimme organisaatiotamme edelleen viime vuonna edetäksemme rohkeasti kohti tavoiteltua uudistumista. Työyhteisössämme vallitseva yhteishenki sekä ilo työtämme ja yhteisiä tavoitteitamme kohtaan on vahvaa. Tunnen valtavaa ylpeyttä työtovereistani, jotka vetävät yhtä köyttä ja joihin voi luottaa joka käänteessä.

Innostuksesta työyhteisömme kehittämiseen laitoimme itsemme testiin. Selvisimme siitä kiitettävin arvosanoin, kun tulimme valituksi Suomen 7. parhaaksi työpaikaksi (Parhaat Työpaikat ™ – Great Place To Work). Tämä antaa meille vahvan pohjan ponnistaa kohti tulevaa ja rakentaa työyhteisöstämme vielä entistäkin parempi.

Kun katson matkaamme taaksepäin, on viiden vuoden takaisesta 17 asiantuntijan organisaatiosta kasvanut jo noin tuplasti suurempi työyhteisö. Mikä upeinta, etsimme koko ajan lisää uusia osaajia joukkoomme. Kuluvan vuoden lopussa meitä saattaa hyvinkin olla jopa 40 tai 50 talgrafilaista.

Jatkuvaa tuotekehitystä sekä onnistunutta arjen tukea asiakkaillemme

Satsasimme viime vuonna huomattavan määrän voimavaroja vuorovaikutukseen asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa pyrkimyksenä ymmärtää yhä paremmin heidän liiketoimintaansa, prosesseja, tulevaisuuden trendejä sekä niistä kumpuavia kehittämistarpeita.

Dialogimme kannustamana toteutimme mittavia kehitysinvestointeja nykyisiin ja uusiin ohjelmistoihin sekä asiantuntijapalveluihin. Uudistimme myös yrityksemme ilmettä ja nettisivuja. Asiakkaamme ovatkin hyötyneet lukuisista uusista ohjelmisto-ominaisuuksista ja palveluista sekä niiden kyvystä tehostaa ja tukea organisaatioidensa liiketoimintaprosesseja.

Tavoitteenamme on aina ollut kehittää ohjelmistoja, joiden käyttö on helppoa ja mukavaa. Työmme ohella olemme onnistuneet kehittämään kenties Suomen parhaan asiakastuen. Helpdeskimme käytön tyytyväisyyttä mittaavassa kyselyssä asiakkaidemme tyytyväisyysprosentti oli viime vuonna huikeat 99 %. Olemme tästä suunnattoman onnellisia!

Parhaatkaan työkalut ja tukiprosessit eivät ole toimivia ilman riittävää käyttäjäkohtaista osaamista. Tukeaksemme asiakkaidemme osaamista monipuolistimme jo ennestäänkin erittäin suosittua Koulutuslisenssi-konseptiamme. Odotamme koulutustemme kokoavan jatkossakin yhteen jopa satoja ohjelmistokäyttäjiä oppimaan uutta ohjelmistoistamme ja liiketoiminnan johtamisesta.

Yhdessä olemme enemmän

Ahkera tekeminen ja kunnianhimoiset tavoitteet poikivat selvästi hedelmää, sillä olemme herättäneet paljon kiinnostusta myös ympärillämme. Yhä useammat tahot ovatkin ilmoittautuneet halukkaiksi tekemään kanssamme yhteistyötä sen eri muodoissa.

Kumppaniverkostostamme löytyy nykyisin satoja tilitoimistoja, tilintarkastajia, rahoittajia, ohjelmistotaloja sekä mitä moninaisempia yrityspalveluntarjoajia. Yhteistyö eri ohjelmistotalojen sekä palveluntuottajien kanssa on laajentanut omien tuotteidemme ja palvelujemme kyvykkyyksiä. Se on tuonut positiivista lisää sekä osaamiseemme, tuotteisiimme että palveluihimme.

Vuosi 2023 – mitä se tuo tullessaan?

Olen varma, että vuoden 2023 lopussa olemme yhdessä saavuttaneet jälleen monenlaista uutta ja sellaista, mikä muokkaa paitsi meitä myös markkinoita ympärillämme.

Tavoitteenamme on moninkertaistaa liiketoimintamme ja asiakasmäärämme tulevina vuosina. Teemme sen sekä kotimaassa että maailmalla. Tämä vuosi on alkusoittoa tulevalle. Jatkamme myös asiakaslähtöisyyden kehittämistä panostamalla jatkuvaan dialogiin asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa. Pysymme lähellä teitä myös toimintamme kasvaessa.

Kykymme ja halumme panostaa tuotteidemme ja toimintamme jatkuvaan kehittämiseen on ja pysyy vahvana. Kehitämme ohjelmistojamme ja palveluitamme vastaamaan entistä monipuolisimpiin asiakastarpeisiin ja teemme töitä, jotta arki kanssamme olisi mahdollisimman huoletonta ja sujuvaa. Samalla, kun kehitämme nykyisiä asioita, tuomme markkinoille myös jotakin uutta ja innostavaa!

Alkaneeseen vuoteen on kerrassaan upeaa hypätä! Unelmamme maailmasta, jossa on enemmän paremmin menestyviä yrityksiä, elää meissä juuri nyt vahvempana kuin koskaan.

 

Sydämellisin terveisin,

Toni Kemppinen

Toimitusjohtaja, Talgraf Oy