Kiitos menneestä ja suotuisia tuulia tulevaan!

Sähköistä säpinää ja korkojen kopinaa

Vuosi 2023 jäi mieleen korkeista sähkön hinnoista ja kohonneista koroista. Kumpikaan ei erityisemmin edistänyt yritysten hyvinvointia muutoinkin jo haastavassa markkinatilanteessa.

Silti, näissäkin markkinoissa jotkut kukoistivat. Mikä niitä sitten yhdisti toisiinsa? Suunnitelmallisuus, kustannustietoisuus, vahva kassavirta sekä yhteiseen tahtotilaan sitoutunut henkilöstö olivat kenties niitä keskeisimpiä tekijöitä.

Kulunut vuosi oli meille talgrafilaisille monin tavoin onnistunut ja ikimuistoinen vuosi. Kommelluksilta ja korjausliikkeiltäkään ei vältytty. Onnistumiset ja epäonnistumiset tekevät meistä ihmisiä ja työyhteisöistämme inhimillisiä. Ne ovat asioita, joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaa.

Onnistumisia

Ohjelmistomyyntimme saavutti vuonna 2023 uuden ennätyksensä. Kasvoimme ennätysmäisesti kaikilla mittareilla asiakasmääristä SaaS-myynnin nettokasvuun, joka oli jopa 58 % edellisvuotta suurempi. SaaS-liikevaihdon kasvu oli noin 500 t€. Ohjelmistojamme käyttää SaaS-palveluna nyt jo noin 15.000 yritystä.

Kasvanut myynti tarkoitti meille uutta ennätystä myös liikevaihtona, josta SaaS-osuus on jo selvästi yli 90 %. Vieläkin vahvempana muutos näkyy vuonna 2024. Alkaako liikevaihtomme tuolloin yhtä vai kahta numeroa suurempana, aika sen näyttää.

Kiitos hyvästä myynnistä kuuluu sekä henkilöstöllemme, alati laajenevalle kumppaniverkostollemme että meihin luottaville asiakkaillemme. Olette huikeita!

Ikimuistoisia onnen hetkiä

Uudistaessamme organisaatiomme piirsimme sen kerralla aivan uusiksi. Se on muuttanut ajattelu- ja toimintatapaamme. Verkostomaisesti ajattelevan ja toimivan organisaatiomme työ onkin alkanut kantamaan hedelmää.

Työyhteisössämme vallitsi koko vuoden upea yhteishenki. Vuonna 2023 meidät palkittiinkin Human Power -gaalassa Suomen 3. ihmisläheisimpänä työyhteisönä. Kisaan meidät ilmoitti oma henkilöstömme. Tämä oli upea jatkumo vuoden 2022 menestykselle Great Place to Work -tutkimuksessa. Uunituoreet arvosanat kertovat siitä, että olemme onnistuneet parantamaan entisestään.

Jatkuvaa tuotekehitystyötä

Toteutimme edelleen vuonna 2023 mittavia tuotekehitysinvestointeja nykyisiin ja uusiin ohjelmistoihimme. Kokonaisuutena tuotekehitysinvestoinnit olivat lähes 40 % liikevaihdostamme.

Tuotekehityksemme perustana on kollektiivinen äly, joka muodostuu asiakkaidemme, tuotekehitysyhteisömme sekä henkilöstömme yhteisestä ajattelusta, kokemuksista sekä niistä johdetuista oivalluksista. Uuden ajan tekoälyratkaisut sekä puheella ohjattavat toiminnot ovat vain muutamia esimerkkejä uusista asiakkaidemme työskentelyä helpottavista ominaisuuksista.

Halumme ja kykymme panostaa jatkuvaan ja korkeatasoiseen tuotekehitykseen on viime vuosina muodostanut keskeisen osan kilpailukykyämme. Uusien tuoteominaisuuksien ja kokonaan uusien tuotteiden ohella olemme panostaneet myös tuoteauditointeihin mm. tietoturvan osalta. Ohjelmistomme täyttävätkin tutkitusti markkinoiden tarkimmatkin tietoturvakriteerit.

Purjeet valmiina alkaneelle vuodelle

Joku viisas on joskus sanonut; ”Jos et tiedä minne satamaan purjehdit, ei mikään tuuli ole sinulle suotuisa.”

Alkaneeseen vuoteen oli kerrassaan mahtavaa hypätä. Sananlaskuun viitaten tiedämme, minne olemme purjehtimassa. Olemme aloittaneet aivan uudenlaisen matkan kotoisille järville sekä maailman mahtaville merille.

Olemme kauan unelmoineet maailmasta, jossa on enemmän paremmin menestyviä yrityksiä. On aika tehdä se todeksi. Toivotan kaikki asiakkaamme ja kumppanimme tervetulleeksi mukaan yhteiselle matkalle!

Toni Kemppinen
Toimitusjohtaja
Talgraf Oy